Joomla project supported by everest poker review.

             ΠανόραμαΧοροθεραπείας

 

                                 33ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ερευνα του Χορού

 

                   Αθήνα, 21-25 Νοεμβρίου 2012

 

 

 

 

 

    Πρόκειται για το μεγαλύτερο γεγονός διεθνώς στο χώρο της μελέτης του χορού. Είναι η καλύτερη ευκαιρία για να παρουσιαστούν πρωτοποριακές εργασίες σε ένα μεγάλο κοινό επαγγελματιών, δασκάλων χορού, χορογράφων, ερευνητών, κριτικών και διοργανωτών. Προσεγγίζει όλες τις μορφές του χορού, τόσο επιστημονικά όσο και καλλιτεχνικά.

 

 

 

   Τα συνέδρια του CID-UNESCO παρακολουθούν κατά μέσο όρο 400 ειδικοί από 40 χώρες των 5 ηπείρων.

 

 

 

   Παρουσιάζονται όλες οι προσεγγίσεις στη Χοροθεραπεία. 

 

 

 

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 

- Ανακοινώσεις πρωτότυπων ερευνητικών εργασιών με επιστημονική μεθοδολογία.

 

- Μαθήματα χορού, επιδείξεις μεθόδου διδασκαλιας

 

- Διαλέξεις, προβολές και συζητήσεις

 

- Εκθέσεις και πωλήσεις βιβλίων, δίσκων, ειδών που ενδιαφέρουν τους χορευτές

 

- Επισκέψεις σε σχετικούς χώρους, όπως μουσεία ή σχολές χορού

 

- Βραδιές όπου οι σύνεδροι μπορούν να γνωριστούν καλύτερα.

 

 

 

    Διοργανώνεται από το Τμήμα Αθηνών του CID και το Χοροθέατρο "Δόρα Στράτου" σε συνεργασία με την Εκτελεστική Γραμματεία του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID-UNESCO και την Περιφέρεια Αττικής. Είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Παιδείας, του Δήμου Αθηναίων και της Εθνικής Επιτροπής UNESCO.

 

 

 

    Διενεργείται με διεθνείς προδιαγραφές και είναι αυστηρά μη-κερδοσκοπικό. Δεν υπάρχουν προσκεκλημένοι ομιλητές ή ακροατές - η εγγραφή είναι απαραίτητη.

 

 

 

    Γλώσσα εργασίας είναι τα αγγλικά - άλλες γλώσσες είναι δεκτές, με ή χωρίς μετάφραση.

 

 

 

    Το Συνέδριο απευθύνεται κυρίως σε άτομα που ασχολούνται συστηματικά με το χορό, μέσα σε πνεύμα που ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή των συνέδρων και διευκολύνει τις άτυπες συζητήσεις.

 

 

 

    Οι σύνεδροι παίρνουν με την εγγραφή τους έναν μεγάλο σάκκο χορευτή με το πρόγραμμα, βιβλία, έντυπα και δώρα.

 

 

 

    Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα στη γραμματεία. Οι εργασίες και οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν ένα μήνα πριν από την έναρξη (πλήρες κείμενο, σύμφωνο με τις προδιαγραφές) για έγκριση από την Επιστημονική Επιτροπή και ένταξη στο πρόγραμμα.

 

 

 

Πληροφορίες:   www.cid-portal.org/cdr    (και στα ελληνικά)

 

www.cid-portal.org/cdr/athens2012   www.royalolympic.com

 

 

 

Εγγραφές:    This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it." target="_blank">mail@grdance.org   

 

 

 

 

 

**************************************************

 

- Το Διεθνές Συμβούλιο Χορού CID είναι ο επίσημος ανώτατος οργανισμός για όλες τις μορφές χορού σε όλες τις χώρες του κόσμου.

 

- Αναγνωρίζεται από την UNESCO, τις κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς.

 

- Ανάμεσα στα χιλιάδες μέλη του είναι οι σημαντικότερες ομοσπονδίες, οργανώσεις, σχολές, ομάδες, καθώς και άτομα σε περισσότερες από 150 χώρες.

 

- Είναι παγκόσμια μη-κυβερνητική μη-κερδοσκοπική οργάνωση (NGO) που ιδρύθηκε το 1973 στην UNESCO στο Παρίσι, όπου εδρεύει.

 

- Η UNESCO είναι ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό.

 

 

 

 

 

Conseil International de la Danse - CID - International Dance Council

 

UNESCO, 1 rue Miollis, FR-75735 Paris 15, France

 

www.unesco.org/ngo/cid              www.cid-portal.org

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.                          This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

 

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζουμε  και στηρίζουμε την διοργάνωση του 33ου  Παγκόσμιου Συνεδρίου για την Έρευνα του Χορού - "Πανόραμα Χοροθεραπείας», το όποιο αποτελεί διεθνώς ένα από τα μεγαλύτερα  γεγονότα  στο χώρο της μελέτης του χορού.

 

Ο χορός σαν εκδήλωση  εκφράζει την ίδια την ζωή, ενώνει τους λαούς και το μήνυμα του χορού αποτελεί  μήνυμα ενθάρρυνσης κι ελπίδας.

Καλωσορίζω τους συνέδρους από 40 περίπου χώρες και από πέντε Ηπείρους, που θα έρθουν στην ιστορική και φιλόξενη  πόλη της Αθήνας.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές του συνεδρίου και ιδιαίτερα   το Τμήμα Αθηνών του CID, το Χοροθέατρο "Δόρα Στράτου" και την Εκτελεστική Γραμματεία του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID-UNESCO.

Εύχομαι σ’ όλους τους συμμετέχοντες κάθε επιτυχία.

 

Ιωάννης Σγουρός

Περιφερειάρχης Αττικής

 

 

 

 

 

      Προδιαγραφές του Παγκόσμιου Συνεδρίου

 

 

 

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΑ

 

  Η υποβολή παρουσίασης από έναν σύνεδρο είναι προαιρετική. Συνιστάται να μελετήσετε τα πρακτικά προηγούμενου συνεδρίου και να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία πριν ετοιμάσετε μια παρουσίαση.

 

Μια παρουσίαση μπορεί να είναι: ανακοίνωση, διάλεξη, μάθημα, προβολή ή έκθεση.

 

  Για κάθε είδος παρουσίασης υποβάλλεται ένα μήνα πριν ένα κείμενο στα αγγλικά ή και σε άλλη γλώσσα, με τα στοιχεία του σύνεδρου, τον τίτλο της παρουσίασης, πλήρη περιγραφή της, κατάλογο των συνοδευτικών αρχείων με σύντομη περιγραφή τους.

 

  Τα συνοδευτικά αρχεία μπορεί να είναι εικόνες, δείγματα μουσικής ή βίντεο. Είναι αριθμημένα από 1 έως 10. Οι εικόνες είναι σε τύπο jpg μέχρι 500 kb η κάθε μία. Τα μουσικά δείγματα σε mp3 και τα video clips σε mpg.

 

 

 

  Ο κάθε σύνεδρος μπορεί να προτείνει μία μόνο παρουσίαση σε κάθε κατηγορία. Μπορεί να προτείνει δεύτερη παρουσίαση εφόσον είναι από κοινού με άλλον σύνεδρο. Η εγγραφή είναι απαραίτητη για την ένταξη στο πρόγραμμα.

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

  Οι ανακοινώσεις αφορούν αδημοσίευτα αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών με επιστημονική μεθοδολογία. Υπόκεινται σε αξιολόγηση από την Επιτροπή. Υποβάλλεται το πλήρες κείμενο, όχι περίληψη, με email. Το κείμενο αρχίζει με το όνομα του συγγραφέα, μετά τον τίτλο, το κείμενο με αριθμημένες υποδιαιρέσεις (εισαγωγή, ενότητες, συμπεράσματα, σημειώσεις, πηγές, αριθμημένες λεζάντες εικόνων) και στο τέλος η διεύθυνση του συγγραφέα και σύντομο βιογραφικό του. Υποβάλλεται στα αγγλικά ή/και σε άλλη γλώσσα.

 

  Για κάθε ανακοίνωση δίνεται χρόνος 20 λεπτών για μια σύντομη σχολιασμένη παρουσίαση και κυρίως για ερωτήσεις. Τα πρακτικά με τα πλήρη κείμενα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου, την οποία επισκέπτονται χιλιάδες επαγγελματίες του χορού.

 

 

 

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

 

  Η διάλεξη διαφέρει από την ανακοίνωση στο ότι στηρίζεται κυρίως σε οπτικό υλικό (βίντεο, εικόνες) με ταυτόχρονα σχόλια ή επίδειξη. Δεν υπόκειται σε αξιολόγηση από την Επιτροπή. Ο παρουσιαστής χρησιμοποιεί τη γλώσσα της επιλογής του. Η διάρκεια είναι επίσης 20 λεπτά. Υποβάλεται το πλήρες κείμενο (όνομα του σύνεδρου, τίτλος, εκτενής περιγραφή, ενδεχομένως βιβλιογραφία, αριθμημένοι τίτλοι των συνοδευτικών αρχείων) σε ηλεκτρονικό αρχείο, μαζί με τα συνοδευτικά αρχεία του οπτικοακουστικού υλικού.

 

 

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

 

  Η ζωντανή επίδειξη μιας μεθόδου διαρκεί 30 λεπτά. Υποβάλλεται περιγραφή όπως παραπάνω.

 

 

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

 

  Στις εκθέσεις παρουσιάζονται εκδόσεις και κάθε είδους παραγωγές ή είδη που ενδιαφέρουν τους χορευτές, με φροντίδα και ευθύνη του σύνεδρου. Υποβάλλεται περιγραφικό κείμενο όπως παραπάνω για τα πρακτικά, όπου επίσης αναφέρονται οι ελάχιστες ανάγκες σε επιφάνειες τοίχου και δαπέδου. Οι μη παρευρισκόμενοι σύνεδροι μπορούν να στείλουν υλικό για να μπει στον σάκκο του κάθε σύνεδρου.

 

 

 

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

 

  Η προβολή βίντεο είναι απόλυτα ελεύθερη και δεν υπόκειται σε προδιαγραφές. Παρουσιάζονται DVD μετά από συνεννόηση. Οι μη παρευρισκόμενοι σύνεδροι μπορούν να στείλουν  DVD για προβολή.

 

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

 

  Εκτός προγράμματος επισκέψεις με την οπτική γωνία του χορού, σε μουσεία, σχολές, θέατρα, συλλογές και άλλους χώρους που θα υποδεχτούν τους σύνεδρους.

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Τετάρτη:  εγγραφή, παραλαβή τσάντας χορευτή, επισκέψεις. Εναρκτήρια συνάντηση γνωριμίας συνέδρων.

 

Πέμπτη-Σάββατο:  ανακοινώσεις ερευνητικών εργασιών, διαλέξεις, μαθήματα, εκθέσεις, προβολές - ώρες 09.30-15.00. Μαθήματα 18:00-22:00

 

Σάββατο βράδυ: αποχαιρετιστήριο δείπνο με ζωντανή μουσική και χορό, από 21:00

 

Κυριακή:  Επισκέψεις, συναντήσεις, ομαδικές φωτογραφίες, κλείσιμο.

 

 

 

ΔΙΑΜΟΝΗ

 

  Οι σύνεδροι φροντίζουν για τη μετάβαση και τη διαμονή τους, κατά προτίμηση στο κέντρο της πόλης. Για πληροφορίες και κρατήσεις σε προνομιακές τιμές για τους σύνεδρους και τα συνοδεύοντα πρόσωπα μπορείτε να απευθυνθείτε στα συνεργαζόμενα πρακτορεία ή ξενοδοχεία που θα σας δώσει η γραμματεία του συνεδρίου.

 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ

 

  Η εγγραφή στο Συνέδριο είναι 65 € για τα μέλη (φοιτητές 30 €). Περιλαμβάνει είσοδο στις εκδηλώσεις και έναν μεγάλο σάκκο χορευτή με το πρόγραμμα, βιβλία, έντυπα και διάφορα δώρα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ζητήσουν με βιογραφικό να εγγραφούν μέλη του CIDκαι να δηλώσουν συμμετοχή στο Συνέδριο με email, ή καλύτερα με επίσκεψή τους στη γραμματεία.

 

 

 

Συνεχής ενημέρωση:   www.cid-portal.org/cdr/athens2012

 

Πληροφορίες για όλα τα συνέδρια του CID:  www.cid-portal.org/cdr   

 

Friday the 24th. Design by JoomlaTemplateMaker.
Copyright 2012

©